Категории

Връзка с нас

0897 812 727

10 неща, който можете да чистите само с кърпи от микровлакна

10 неща, който можете да чистите само с кърпи от микровлакна

Винаги имайте под ръка за всеки случай
 

Казват, че добрата домакиня се познава по добрите инструменти за почистване. Има истина в това, но също така се познава и по хитрините, с които трябва да разполага, за да направи работата си по – лесна и по – ефективна. Всеки си има свой собствен подход и стил при поддръжката на дома, има различни методи на почистване, различни инструменти и препарати. Безспорно, един универсален продукт, който има в почти всеки дом и който е незаменим помощник на всяка домакиня е кърпата от ултрамикровлакна. Благодарение на власинките си тя почиства идеално, често дори, без да има нужда от препарати. Вижте 10 неща, които може да чистите само с нея.


1. Прозорци и огледала

Чистене на огледала и стъкла с микровлакна

Почиствайки прозорците и огледалата с микровлакна, ще ги направите лъскави и без следи! За по замърсени повърхности (като прозорци например) може да забършите първо с мокра универсалната кърпата от микровлакна и след това да подсушите с кърпа за прозорец. Ефекта е поразителен :-)

 

 

 

 

2. Стените около душа и смесителни батерии


Почистване на баня с микровлакна

Кърпите от микровлакна са чудесни не само за почистване на душа, но и помагат за поддържане на стените около него. всичко, което трябва да направите е да ги забършете след къпане. Така ще оберете остатъците от сапун и влагата, предотвратявайки образуването на варовик и дори мухъл в бъдеще. Смесителните батерии блесват след употребата на кърпи от микровлакна, белите петна и варовика (ако не е твърде наслоен) изчеват с лекота.

 

 

 

3. Гранит, неръждаема стомана, плочки и кухненски повърхности

 

Почистване на кухня с микровлакна

Микровлакната са чудесни за почистване и блестящ ефект на всяка повърхност в кухнята. Тя ще направи каменните плотове блестящи и ще премахне зацапвания и петна от уредите от неръждаема стомана. Препоръчваме кърпата от микровлакна за кухня на RSI. Тя е снабдена с многофункционален и полезен елемент, представляващ ъгъл, подсилен с по-груб абразивен слой. С негова помощ лесно може да отстраните по-упорити замърсявания. Има специфична оребрена структура, спомагаща за по-лесното отстраняване както на по-едрите, така и на по-дребните остатъци от храна, като трохи и други.

 

 

 

4. Очила


Кърпа микровлакна за оптика

Използвайте суха кърпа от микровлакна за почистване на петна и пръски от очилата, без значение дали са диоптрични или слънчеви. Къърпата за оптика от микровлкна ще почисти стъклата до блясък, без да зацапва. Виж кърпа за оптика.

 

 

 

 

5. Стъклени съдове


Стъклени съдове, чаши микровлакна

Ако по стъклени предмети – кани, вази, има петна, дори и след като сте ги измили, забършете ги с кърпа от микровлакна. Тъканта ще вземе всички остатъци без необходимост от допълнителни почистващи препарати и без да оставя власинки по повърността. За по-добър ефект, подсушавайте съдовете с кърпата още докато са мокри. Кърпата от микровлакна за стъкло на RSI е перфектното решение.

 

 

 

6. Прах


Кърпи от микровлакна за почистване на прах

Кърпи от микровлакна са отлични за бърсане на прах, заради електростатичния си ефект. Можете да използвате суха кърпа, за да оберете лек прах и мръсотия, или да използвате влажна кърпа при по – силно замърсяване. И тъй като ултрамикровлакната са изключително ефективни при хващането на мръсотия, няма защо да се притеснявате, че ще се разхвърчи наоколо. Тя действа както на сухо – чрез статичното електричество, така и на влажно – капилярно, така че способността и да попива е 4 пъти по-голяма от самата маса на кърпата. Така прахът, мръсотията и мазнините остават в микровлакната. Виж универсална розова и бяла кърпа.

 

 

7. Разлети течности


МОП микролакна за чистене

Използвайте суха кърпа от микровлакна за абсорбиране на разлята течност. Попивателната способност на микровлакната е в пъти по-силна от тази на обикновените кърпи. Можете също да използвате влажна кърпа от микровлакна, за да съберете сухи съставки, като брашно, сол и други. Влажните влакна хващат дори и най-малките частици и правят почистването ефективно. Тук незаменим помощник е МОП с микровлакна! Не само е удобен и ефективен, но екологичен, защото отново се изплзва само вода. Друго предимство гъвкавостта и дължината, благодарение на което може да се почистват тавани, прозорци, стени и други труднодостъпни места. Научете повече за МОП с ултрамикровлакна тук.

 

 

8. Атомобила


Кърпа за атомобил микровлакна

Както у дома кърпите от микровлакна се използват и за почистване на автомобила. Благодарение на изключителната си фиината си структура  (влакна са 100 пъти по-тънки от човешкия косъм) тя може да обере дори и най-дребните и трудно достъпни частици мърсотия. Всички тапицерии, кожа и стъкла ще блеснат и то само с помощта на кърпа от микровлакна и вода, без никакви препарати. Препоръваме кърпа за атомобил. Вече много автомивки ни се довериха и преминаха на почистване с кърпи от микровлакна. Направете го и вие!

 

 

9. Екрани


Почистване на екран с микровлакна

Екраните на телевизори, компютри, телефони, таблети и други подобни устроийства изискват специална грижа при почистването за да не се нарани повърността. Силните препарти не се препоръчват или трябва да са специално предназачени за екрани, които са скъпи за постоянна употреба. В такива слуай кърпите от микровлакна са най-добрия избор. С леко влажна или суха кърпа от микровлакна. могат да се почистват всякакъв вид екрани и техника. С тези кърпи може да бъдете спокойни , че няма да нараните повърхността и няма да имате замъглени участъци. Освен това са дългосрочно вложение, защото при правилна употреба могат да се използват дълги години. За почистване на екрани препоръчваме кърпа за прозорец на RSI.
 

 

10. За лична хигиена


Почистване на лицето и тялото с микровлакна

Ако кърпата се използва само с тази цел, може да имате един прекрасен пилинг и почистващ инструмент за цялото тяло. Използва се за обтриване на тялото след къпане с мек пилинг ефект, както и за подсушаване на косата заради добрата и способност да попива водата. Виж ръкавица за пилинг.

 

 

 

За всяко домакинство е идеално да има няколко кърпи – всяка със своето предназначение, или по една за всяка стая. Именно това е смисълът на цветния комплект в три различни цвята – отделна кърпа със свое предназначение. Виж комплект от 3 кърпи.

 

ℹ️ Виж също: Как се поддържат и използват кърпите от микровлакна?

➡️ Всички оригинални “вълшебни” кърпи от ултрамикровлакна на RSI можете да видите тук!

❓За повече информация или поръчка можете да се свържете с нас на тел. 0897 812 727 или да направите запитване на mail info@zdraveimoezdrave.com. Не се колебайте да се свържете с нас, направете го още сега!

 


Безплатна доствка над 150 лв до всеки ОФИС НА СПИДИ за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...