Категории

Връзка с нас

0897 812 727

Абсцес

Абсцес

Какво е абсцес?

Абсцес се образува, когато при инфекция в тъкан, орган или затворено пространство на организма се събере гной. Абсцесите са разположени или вътрешно, или външно и могат да се получат в резултат на нараняване или понижена устойчивост към инфекции.

Абсцес може да се образува в мозъка, белите дробове, зъбите, венците, коремната стена. Стомашно – чревния тракт, ушите, сливиците, синусите, гърдите, бъбреците, простатната жлеза или в почти всяка друга част на организма.

 

Причини и симптоми

Инфекциите се най-честите заболявания при хората и се предизвикват от бактерии, вируси, паразити и гъбички. Циреят е външен (кожен) абсцес.

yes Отлични отзиви има за прочистване на организма от вируси, бактерии, гъбички, паразити чрез Биорезонансен апарат “Zapper Lux

Инфектираната част се подува, възпалява и става болезнена. Човек може да почувства умора, загуба на апетит, загуба на тегло и редуващи се пристъпи на горещи вълни и студени тръпки по тялото. В тежки случаи може да се получи бактериемия (инфекция на кръвта) и/или спукване на абсцеса.

Материята в него се състои от живи и мъртви бели кръвни клетки, мъртва тъкан, бактерии и/или токсини - и всички те трябва да се изхвърлят от тялото.

По начало абсцесът е признак, че организмът се опитва да се освободи от замърсители. Това могат да бъдат недохранени клетки, в които са недостатъчни хранителните съставки от рода на сярата, или от токсини, натрупани в резултат на нарушения на нормалния отделителен процес. Това често се дължи на неподходящ хранителен режим и излагане на замърсители в околната среда, химически и други вредни вещества.

Приемането на нездравословна храна не само задръства организма с бедни на хранителни вещества храни, но и пречи на ефективното елиминиране на отпадъците от клетките чрез проблеми като запек или лениви черен дроб, слезка и бъбреци.

 

Видове абсцес

Абсцес, който възниква внезапно (за няколко часа или за една нощ) се определя като остър. Ако съществува от дни или седмици, се нарича хроничен. Хроничните абсцеси се поддават по-трудно на лечение, защото уврежданията са по-тежки и дълбоки. Острите абсцеси са по-малки и като цяло се поддават на лечение в рамките на няколко дни.

Ако се лекува, абсцесът трябва да започне да дава подобрение до няколко дни. Обикновено пълното излекуване отнема една до две седмици. Абсцес, който не дава признаци на излекуване след такъв период, може да бъде показателен за проблеми на имунната система. Усложненията са редки, например кървене или повторна поява на абсцеса.

Острият зъбен абсцес се характеризира с възпалени, зачервени и болезнени венци. Засегнатият зъб може да бъде чувствителен, да се клати, често е налице тъпа болка. Периодонталният абсцес може да причини цялостно неразположение, придружено от висока температура и подуване на лимфни възли. Често обаче хроничните зъбни абсцеси не дават никакви симптоми и се лекуват по-трудно от острите, защото са били налице продължително време и са имали възможност да причинят по-големи увреждания.

 

Кои хранителни вещества се препоръчват?

Хранителни вещества

(препоръчваме употребата на „D-r Forster” и “Royal Sales International”– Германия)

Добавка Доза Коментар
Много важни    
Цинк 30 - 80 мг дневно. Силен стимулатор на имунната система. Необходим за функцията на Т-лимфоцитите, борещи се с инфекцията. Полезен при всички кожни заболявания.
Важни    
Колоидно сребро Според указанията на опаковката. Вземайте орално и мажете засегнатата област с памук. Действа като естествен антибиотик и дезинфектант.
Чесън 2 капсули 3 пъти дневно с храната. Разрушава бактериите стимулира функцията на имунната система.
Витамин С 5 000 – 20 000 мг дневно, на няколко приема. Подпомага функционирането на имунната система, лекува възпалението и възстановява тъканните. 
Витамин А 30 мг дневно за 5 дни, после намалете на 15 мг дневно. При бременност не повече от 3 мг дневно. Заздравява клетъчните стени и така предпазва от инвазията на бактериите и подпомага възстановяването на тъканите. Необходим за имунната система. Използва се под формата на емулсия за по-лесно усвояване и по-голяма сигурност при високи дози.
Витамин В комплекс 50 мг дневно с храната. За възстановяване и заместване на загубените хранителни вещества. Подпомага оздравяването.
Селен + вит. А, С, Е 3 пъти по 1 таблетка дневно.  Мощни антиоксиданти, които подпомагат оздравяването.
Витамин Е 270 – 400 мг дневно. Можете също да отворите капсулата и да я приложите директно върху засегнатата област. Важен за кръвообръщението и окислението в тъканите. Подсилва имунната система и стимулира оздравяването. Използвайте формата d-алфа - токоферол.
Полезни    

Мултивитамини  и минерали

1-2 таблетки дневно. Всички витамини и минерали са необходими за заздравяването.

 


БИЛКИ

 • Полезни за лечението на абсцесите и почистването на кръвта са следните билки: корен от репей, люти чушки, корен от глухарче и корен от къдрав лапад.
 • Чаят от лайка е добро средство за лечението на зъбен абсцес. Пийте по една чаша 3-4 пъти дневно. 
 • Ако от инфекцията ви се е подуло лицето, можете да намажете с Аляска гел (D-r Forster) няколко пъти дневно до преминаване на инфекцията.
 • Biosanor (RSI) е много ефикасен при зъбен абсцес - използва за жабурене. Течността трябва да бъде топла. Прилагайте на всеки 2 часа.
 • Бял трън, взет под формата на капсули, е полезен за черния дроб и подпомага почистването на кръвта.
 • Маслото от чаено дърво, приложено външно, е мощен природен антисептик, който убива инфекциозните микроорганизми, без да засяга здравите клетки. Прилагайте маслото на болното място 3 пъти дневно. Това ще убие бактериите, ще ускори оздравяването и ще предотврати разпространяването на инфекцията.

 

ПРЕПОРЪКИ

 • Яжте пресен ананас всеки ден. Ананасът съдържа бромелаин, ензим, който повлиява възпалението и подпомага оздравяването.
 • Яжте чесън и лук. Те са богати на сяра и лекуват, и предотвратяват абсцесите.
 • Добавете келп (кафяви морски водорасли) към диетата за полезни микроелементи.
 • За външен абцес, приложете масло от чаено дърво върху засегнатото поле. Маслото разрушава бактериите.
 • За почистване на засегнатото поле, прилагайте течен хлорофил, смесен с вода, няколко пъти дневно.
 • Ако трябва да вземате антибиотици, добавете към диетата си витамини от група В и продукти, съдържащи полезнни бактерии, като пробиотик и кисело мляко.
 • Използвайте пречистени антицептици за устата. Виж тук!
 • Използвайте антисептик за жабуркане на устата. Естествен антисептик е Кристалният камък (оставя се за няколко минути във вода и с нея жабуркате устата няколко пъти на ден. Действа антибактериално. Внимание: Да не се поглъща)

 

Още съвети

 • При леките абсцеси обикновено е достатъчно загряването с топъл компрес и подобряване на хранителния режим, но при повечето се налага взимането на антибиотици. Можете да подпомогнете оздравяването, като вземате пробиотик и витамини от групата В и повишите приема си на течности. В някои случаи се налага абсцесът да се среже или пробие, дренира, почисти дълбоко и лекува с антибиотици.
 • При лечение на абсцес трябва, да пиете много течности и да прилагате лед върху мястото или да взимате топли бани за облекчаване на болката.
 • За подпомагане на оздравяването трябва да се пречисти кръвта и трябва да се коригира витаминният недостиг, с който се съпровожда наличието на кожни обриви.
 • Абсцесите обикновено не пречат да се къпете във вана или под душ както обикновеено, но първо свалете превръзката и измийте внимателно мястото с хирургически, противобактериален или друг мек, неароматизиран сапун. После сложете нова превръзка.
 • Ако абсцесът се пукне и изтече без външна намеса, все пак може да се наложи проверка от лекар, че е почистен достатъчно, за да не се появи наново. Това е лека хирургична процедура, при която се прави срез през абсцеса, той се отваря, за да се види дали всички гнойни гнезда са отворени и напълно изтекли. Може да се сложи стерилна марля, която да попие евентуалния секрет. Така оздравяването може да започне отвътре навън.
 • Ако абсцесът премине в кръвта, това може да застраши целия организъм и е необходима незабавна лекарска намеса.
 • Дълбоките абсцеси трябва да се наблюдават, за да е сигурно, че не засягат и не възпрепятстват функционирането на тъканите и вътрешните органи.
 • Някои от абсцесите могат да се предотвратят чрез добра хигиена и внимателно почистване на кожата, за да не се инфектират рани и травми.
 • Лечението на зъбния абсцес зависи от неговия вид. Най-често гнойта се изтегля от засегнатото място, предписват се антибиотици и се налага дълбоко почистване. В други случаи може да се наложи изваждане на зъб или операция на корените.
 • Добрата зъбна хигиена предпазва от зъбен абсцес. Това означава редовно почистване и миене на зъбите и редовни профилактични прегледи.
 • Не използвайте една четка за зъби повече от месец. Вижте антибактериални нано четки за зъби тук.
 • Поддържайте четката си за зъби чиста. Съхранявайте я във водороден прекис или в екстракт от семки от грейпфрут за унищожаване на микробите (ако използвате водороден прекис, изплаквайте добре четката преди употреба). Може да използвате също антисептик като Кристален камък за дезинфекция на четката за зъби. Кристалният камък се постявя във вода за кратко и в същата вода се поставя четката за зъби (изплаквайте я с водата преди употреба)

 

Отзиви от потребители 

Съветваме използването на вече изпитани продукти при абсцес. Нашите потребители изпробваха и препоръчватАлое Вера таблетки, Крем от чаено дървоBiosanor, Витамин С на прах, Аляска гел, Дъвчащи таблетки с цинк и витамин СПробиотик Пробиос активКристален камъкRoyal Maris СпрейНано четки за зъби, Четка за зъби 3D сензитивМултивитамини и минералиRoyal Maris КапкиВитамини В-комплекс + АСЕ с фолиева киселинаЗелен миксТаблетки Минерален прах от корали + витамин D3ЧесънСелен + вит. А, С, Е, Алое Вера гел с виамин Е.

 

Показва 1 до 23 от 23 (1 страници)

Опаковка: 200 мл.   Предимства: Едно от най-важните антисептични и бактерицидни етерични масла  Със силно антибактериално действие върху..

Остават още: 2024, 04-1, 20, 00, 00 ,00

30.60лв.

36.00лв.

-15%
rating

Ценен продукт с безброй приложения, подходящ за „първа помощ“ у дома! Перфектната грижа за кожата при кожни проблеми и нечиста кожа. Идеален за сле..

26.00лв.

rating

Оригинално австралийско масло от чаено дърво!    Приложение и действие:  Най-мощният естествен антисептик Бързо и силно антимикробно де..

25.00лв.

rating

За какво помага:  За превенция на грип и настинки За укрепване на имунитета При вземане на антибиотици (антибиотерапия) В период на възста..

32.00лв.

rating

АЛОЕ ВЕРА при нарушения на имунната система 100% природен продукт.   Приложение: Укрепва имунитета Помага при нарушения на имунната с..

63.50лв.

rating

АЛЯСКА ГЕЛ - намалява болките в краката и напрежението в мускулите 100% натурален продукт.   Приложение и действие: Успокоява и облекча..

13.10лв.

rating

Гел Аляска за инхалации и при хематоми 100% натурален продукт.   Препоръчва се:  При ревматични болки  При изгаряния първа степен  ..

16.00лв.

rating

Препарат за поддържане на хигиената в устната кухина За облекчаване и предотвратяване на възпаления на венците   За какво се използва? Прилож..

19.80лв.

rating

Белият трън и неговите легендарни способност! Растението, поставящо най-високите стандарти в грижата за черния дроб и не само...   Приложение..

43.50лв.

rating

Могъщ дует с неоспорима слава!   Приложение: Комбинация на витамин C и цинк за подсилване функциите на имунната система и за предпазване н..

23.50лв.

rating

Състав: L-аскорбинова киселина (витамин C)   Приложение: Всяка веган капсула съдържа 800 mg L-аскорбинова киселина За набавяне на необхо..

16.00лв.

rating

Състав: чист витамин C, без добавки!!!   Приложение: За отбраната на организма срещу вируси и бактерии При настинки и грип При интензи..

Остават още: 2024, 05-1, 03, 00, 00 ,00

15.30лв.

18.00лв.

-15%
rating

Витамини В-комплекс + АСЕ с фолиева киселина   Състав: 100% природен продукт Комплекс витамини В Фолиева киселина Витамин А Витамин Е ..

39.00лв.

rating

Предимства: Козметичен продукт за грижи за кожата – премахва неприятните миризми под мишниците, предизвикани от действието на бактериите върху п..

28.00лв.

rating

Витамините и минералите са важни за нормалното функциониране на нашето тяло. Липсата на тези хранителни вещества води до постоянна умора, намалена раб..

38.50лв.

rating

ПРОБИОС АКТИВ ПЛЮС – капсули Благодарение на новата технология, в една капсула ПРОБИОС, има максимално количество живи пробиотични бактерии – по 10..

32.50лв.

rating

ПРОБИОТИК ПЛЮС – капсули За балансирано храносмилане и запазване на чревната флора. Изключителна формула от пробиотик, пребиотик, витамин C и ми..

Остават още: 2024, 05-1, 03, 00, 00 ,00

31.68лв.

39.60лв.

-20%
rating

АНТИБАКТЕРИАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ, ОСНОВАВАЩА СЕ НА СЪЧЕТАНИЕТО ОТ ДВА ВИДА ПОЧИСТВАЩИ ВЛАКНА, С НАНОПОКРИТИЕ ОТ СРЕБЪРНИ ИЛИ ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ Среброто и зл..

9.50лв.

rating

АНТИБАКТЕРИАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ, ОСНОВАВАЩА СЕ НА СЪЧЕТАНИЕТО ОТ ДВА ВИДА ПОЧИСТВАЩИ ВЛАКНА, С НАНОПОКРИТИЕ ОТ СРЕБЪРНИ ИЛИ ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ Среброто и зл..

28.00лв.

rating

Таблетки от мая със селен плюс   Предназначение: Регулира функцията на щитовидната злеза Полезен за хора, страдащи от болестта Хашимото ..

42.00лв.

rating

Приложение: грижа за здравето на сърцето и кръвоносните съдове   подпомага функционирането на кръвоносната система   регулира нивото на мазн..

37.50лв.

rating

За поддържане на жизнения тонус и общото здраве. КАПСУЛИТЕ С ЧЕСЪН И ГЛОГ съчетават важните за здравето свойства на двете растения, с основна насоч..

Остават още: 2024, 04-1, 20, 00, 00 ,00

32.73лв.

38.50лв.

-15%
rating

За почистване на особено чувствителни зъби и венци   ТРИИЗМЕРЕН МЕТОД НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ВЛАКНАТА   3D sensitive четката за зъби е резултат ..

9.50лв.

rating

Безплатна доствка над 150 лв до всеки ОФИС НА СПИДИ за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...