Категории

Връзка с нас

0897 812 727

Хелиране

Хелиране

Какво е хелиране?

Хелирането е безопасен и неинвазивен метод, което изчиства тялото от токсини­те, особено от металите. Хелиращите ве­щества, използвани при него, се продават без рецепта и могат да се взимат перорално в домашни условия или да се вливат ве­нозно под лекарско наблюдение. Хелиращите вещества извличат токсичните мета­ли и други вредни вещества, които наруша­ват функционирането на организма, и му помагат да изхвърля токсините през бъбре­ците. Взимането им през устата често предотвратява появата на заболявания, като същевременно възстановява оросява­нето на телесните тъкани. При наличието на сериозни проблеми обикновено се налага венозно вливане.

Хелирането се прилага за преодоляването на различни здравни проблеми. На първо мяс­то, хелиращите вещества се свързват с токсичните тежки метали като кадмий, олово и живак, проникващи в организма чрез храната, водата и по други пътища, и ги из­хвърлят от тялото. С натрупването си в организма някои минерали започват да си вза­имодействат с други микроелементи, усил­ват действието на някои, а на други го по­тискат. Оловото например доказано потис­ка действието на калция, желязото и калия, а те са важни хранителни вещества. След из­ползването на хелиращи вещества за елими­ниране на токсичните метали като олово­то, важните хранителни вещества могат по-добре да изпълняват своята функция.

Хелирането се използва и за лечение на атеросклерозата и други съдови заболявания, както и на гангрена, която често се дължи на нарушено оросяване. При атерос­клерозата холестеролът, мазнините и дру­ги вещества се отлагат по стените на го­леми и средни по размер артерии и образу­ват твърда плака. Калцият е "лепилото", което ги слепва. Хелиращите вещества се свързват с калция и го изхвърлят от орга­низма, като по този начин разрушават от­лаганията, отпушват артериите и норма­лизират движението на кръвта.

 

ПЕРОРАЛНА ТЕРАПИ
 

Хелиране - хранителни вещества

Вземането на хелиращи вещества през устата е безопасна и удобна алтернатива за хора с риск от сърдечно-съдови за­болявания или проблеми в резултат на нат­рупване на токсични метали. Сред големия брой болести, при които тази терапия по­мага са: множествена склероза, паркинсонизъм, болест на Алцхаймер, артрит и др. Въпреки резервите на мнозина членове на медицинското съсловие, тежко болни и из­ложени на висок риск хора показват рязко подобрение в състоянието на артериите след такова лечение.

Метод

Изброените по-долу хелиращи вещества мо­гат да се използват за предотвратяване на много дегенеративни заболявания и облекча­ване на симптомите. Следвайте указани­ята на опаковката за дозирането.

 

Освен това следните добавки могат да послужат като хелиращи вещества за из­чистване на излишните минерали от орга­низма. Кои са те?                                                   

Хранителни вещества

(препоръчваме употребата на „D-r Forster” – Германия)

Добавка Доза Коментар
Ябълков пектин Според указанията на опаковката. Свързва се с токсични­те метали и ги изхвър­ля от тялото през храносмилателния тракт.
Люцерна в течна форма или таблетки Увеличете двойно указаното на опаковката количество. Прочиства от токсини черния дроб и алкализира организма. Свързва токсичните вещества и ги отстра­нява от тялото.
Калций плюс магнезий

1 500 мг дневно.

700 - 1000 мг дневно.

Възстановява загубения при хелирането калций. Използвайте калциев цитрат. Измества калция от клетките на артериал­ните стени.
Коензим Q10 60 - 90 мг дневно. Подобрява оросяването, понижава кръвното налягане, има хелиращо действие.
Чесън 2 капсули 2 пъти дневно, с храната. Добро хелиращо вещество и детоксикатор.
L-цистеин и L-метионин 500 от двете 2 пъти дневно, на гладно, с вода или сок, но не и с мляко. За най-добро усвояване комбинирайте с 50 мг витамин В6 и 100 мг витамин С. Две от най-важните естествени хелиращи вещества от храната.
L-лизин плюс глутатион 500 мг от двете дневно. Допринасят за обезвреж­дането на токсините и металите. Мощно средс­тво срещу свободните радикали, действат като антиоксидант и изчистват от организ­ма ненужните вещества. Внимание: Не вземайте лизин повече от 6 месеца без прекъсване.
Селен 200 мкг дневно. Мощно средство срещу свободните радикали.
Витамин А 7 мг дневно. При бременност не повече от 3 мг дневно. Помага за елиминиране­то на токсичните вещества.
Витамин Е Започва се с 400 мг   дневно с бавно покачване до 670 мг. Изчиства токсичните вещества и унищожава свободните радикали. Подобрява кръвообраще-нието. Използвайте формата d-алфа-токоферол
Витамин С 5 000 - 15 000 мг дневно, на няколко приема. Силно хелиращо вещество, стимулиращо имунната система.
Витамин В комплекс 100 мг от всички основни В витамини 3 пъти дневно. Витамините от група­та В предпазват орга­низма от вредните ве­щества и е необходим за функционирането на клетките.

 

Препоръки

 • Спазвайте диета, която се препоръчва при сърдечни заболявания и/или висок холес­терол. Избягвайте пържените храни, млеч­ните продукти, майонезата, мазнините, червеното месо, преработените храни и бързите закуски, солта и сосовете от пече­но месо. Пийте само филтрирана вода. Яжте колкото е възможно повече богати на фибри храни. Добри източници са овесените ядки, кафявият ориз и пшеничните трици.
 • Добавете към диетата си богата на бел­тъчини напитка или взимайте допълнител­но аминокиселини. Недостигът на която и да е от тях отслабва действието на всички останали.
 • Увеличете приема си на манган: яжте бразилски орехи, ечемик, булгур, пълнозърнести житни храни и сушен грах. Манганът е важно хелиращо вещество, когато идва от богати на манган храни. Той не позволява на калция да навлиза в клетките по повърх­ността на артериите.
 • Включете лука във всекидневното си меню. Той има естествено хелиращо дейст­вие и намалява кръвосъсирването.
 • Когато провеждате терапия с хелиращи вещества, не забравяйте да възстановявате всички важни минерали, които може би сте загубили. Препоръчва се добавки от люцер­на, желязо, водорасли и цинк. Използвайте естествен източник на желязо като нерафинирана меласа или „Д-р Фьорстер” - Германия.
 • Ако вземате добавки от цинк, яжте бо­гати на сяра храни като чесън, лук и варива. Цинкът потиска действието на сярата. 
 • Royal Maris Капки е 100% натурално средство за детоксикация на организма от органични токсини. За обеззаразяване на организма от микроби: бактерии, гъбички, вируси, протозои. Укрепва имунната система. Виж повече за продукта тук
 • Друг известен и ефикасен метод за пречистване на организма от патогени е Апарата “ZapperLux”

 

ИНТРАВЕНОЗНА ТЕРАПИЯ

Интравенозна терапия - хелиране

Венозното лечение често се прилага за из­чистване на калцираната втвърдена пла­ка от артериалните стени и за подобряване на кръвообращението. Когато се прави подлекарско наблюдение, тази терапия е безо­пасна алтернатива на съдовата хирургия. Използва се също за изчистване на тежките метали, като например оловото, от орга­низма. Повечето сериозни заболявания изис­кват многократно инжектиране на хелира­щите вещества.

 

Как се прави интравенозна терапия?

За венозна терапия с хелиращи вещества най-често се използва етилендиаминтетраацетат (ЕДТА). Той привлича силно олово­то, стронция и много други метали, а също и калция. Макар че има спорове около прило­жението му, при правилна употреба не са ус­тановени токсични ефекти.

Преди да започнете курс терапия с ЕДТА, трябва да преминете основен физически преглед. Той включва редица лабораторни изследвания, включително на холестерола, кръвта, бъбреците, черния дроб, глюкозата и електролитите. Освен това се прави електрокардиограма и рентген на гръдния кош. Някои лекари правят и оценка на витамин В12 и минерален статус. Изследванията на бъбречната функция се повтарят няколко пъти в хода на терапията. Възможно е да се наложи повторение и на кръвните изследва­ния, според първоначалните лабораторни резултати.

 

Колко време се прави интравенозна терапия?

Курсът на терапията с хелиращи вещест­ва е индивидуално обусловен, но обикновено се състои от два сеанса седмично, всеки с про­дължителност 3 часа. Освен ЕДТК лекари­те често вливат и добавки, включително ви­тамин С, магнезий и микроелементи, в зависи­мост от индивидуалното заболяване и резул­татите от лабораторните изследвания.

 

Препоръки

Докато сте на терапия с ЕДТК, вземай­те допълнително витамини и минерали, особено цинк, хром и витамини от групата В. Това е важно, защото е известно, че хели­ращите вещества свързват и извличат от тялото определени витамини и минерали. 

 

Забележки

 • Когато се провежда от квалифициран лекар, терапията с ЕДТА е безопасна и няма почти никакви странични ефекти.
 • Анализът на косъм е отличен начин да се установи концентрацията на минерали в организма.
   

➤Вижте предлаганите продукти за Грижа за тялото с етерични масла ТУК
➤Вижте предлаганите Витамини и Минерали на RSI ТУК

➤ Научи повече за Апарата “ZapperLux” ТУК


Безплатна доствка над 150 лв до всеки ОФИС НА СПИДИ за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...