Категории

Връзка с нас

0897 812 727

Без неудобство от изпотяване. Как да се потим без миризма?

Без неудобство от изпотяване. Как да се потим без миризма?

С настъпването на летните горещини започва да ни измъчва един неприятен проблем - засиленото изпотяване.

Неприятната миризма и грозните мокри следи върху дрехите, особено под мишниците, наистина са проблем.

А що се отнася до потенето – то си е съвсем естествен процес, чрез който се регулира температурата на тялото, за да може то по-лесно да понесе летните горещини. Само, че за страдащите от този проблем това не е особено утешително. 

Всички се изпотяваме, само че някой се отнася към проблема необременено и без комплекси, други (в болшинството си жени) се опитват да го скрият и умират от срам ако под мишниците или върху гърба им се появят издайнически петна от пот върху дрехите.

Изпотяване миризма

Какво представлява потенето?

Потенето е процес, чрез който се регулира телесната температура, предимно когато околната температура е по-висока от тази на тялото, но също така и когато нашето тяло е подложено на особено натоварване вследствие на различни видове физическа дейност или на психичен стрес.

В процеса на изпотяване потните жлези, намиращи се навсякъде по кожата, отделят пот - безцветна течност, която се състои от 99% вода и натриев хлорид, съответно готварска сол (по тази причина потта е солена), бикарбонати, пикочна киселина, летливи мастни киселини и холестероли.

Потните жлези са особено активни в областта на подмишниците и челото, както и върху дланите и стъпалата. В процеса на изпотяване се развива специфична телесна миризма, най-вече върху стъпалата и подмишниците, и именно тя ни притеснява. 

 

Дезодорантите са вредни! Защо?

Дезодорантите са вредни

Обяснението за нея е, че на повърхността на нашата кожа живеят различни видове бактерии, които започват да разграждат потта, когато тя избие върху кожата. Научно е доказано и не е никаква тайна, че антиперспирантите затварят порите и предотвратяват естественото дишане на кожата, тъй като не и позволяват да се изпотява.

Общоизвестно е и това, че дезодорантите - както антиперспирантите, така и другите със съдържание на концентриран алкохол, с талк или без талк, всъщност само прикриват миризмата на пот. Но нито предотвратяват потенето, нито го премахват.

 

Има ли тогава здравословно и ефикасно решение в борбата с прекомерното изпотяване?

Здравословно изпотяване


Можете да спрете "да се потите от мъка" тъй като решение има. И то е под формата на Кристален камък. 

  • Отстранява неприятните миризми, вследствие действието на бактериите върху отделената пот
  • Позволява нормално потене (не затваря порите)
  • Предотвратява потенето през целия ден, действа неутрално, без мирис, подобрява дишането на кожата с мек пилинг
  • Действа върху мъртвите клетки по кожата и по този начин я почиства
  • Отстранява слоя отделени мазнини върху кожата (препоръчва се за младежи в пубертета) 
  • Подходяш за грижи за кожата на стъпалата и слабините (предотвратява неприятната миризма на краката

 

Сигурност, подчертана от свежест - кристалът, който няма да ви изневери!

Препоръки за употреба: Нанася се върху измитата и подсушена кожа. Преди да се нанесе, необходимо е да се намокри в хладка вода, за да може нов повърхността на кристала леко да се разтопи.

Кристален камък

Научи повече за кристалният камък и купи ТУК!
 

 

 

 

 

*Всички текстови материали публикувани в този Сайт са собственост на ZdraveiMoeZdrave.com. Моля, ако използвате и разпространяване текстове от нас посочете първоизточника www.ZdraveiMoeZdrave.com


Безплатна доствка над 150 лв до всеки ОФИС НА СПИДИ за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...