Категории

Връзка с нас

0897 812 727

 • Кърпа от ултрамикровлакна - универсална, голяма

Етикети: кърпа от микровлакна, чист дом, RSI, РСИ, Royal Cleaning Eco-Line, ACT

Кърпа от ултрамикровлакна - универсална, голяма

 • Производители ACT
 • Модел: VCK ACT
 • Налично: 10
30.00лв.

Удобство, размер и допълнителни възможности Размери: 40 x 40 cm MCK-ACT е продукт на специален технологичен процес по изтъкаване на ултрамикровл..

Удобство, размер и допълнителни възможности

Размери: 40 x 40 cm

MCK-ACT е продукт на специален технологичен процес по изтъкаване на ултрамикровлакната, при който 1 влакно се разделя на множество тънки нишки, 100 пъти по-тънки от човешки косъм.

 

Предназначение:

 •  За поддържане на чистотата в домакинството.
 •  Препоръчва се по една кърпа за всяко помещение.
 •  Кърпата въвлича и задържа праха и замърсяванията в структурата на ултрамикровлакната посредством капилярния и електростатичния ефекти.

 

Обща информация:

 • Поради фината структура на влакната с дебелина от 0,27 Дение, между тях има голямо пространство, в което се задържат повече прах и нечистотии.
 • Кърпите действат на сухо, чрез статично електричество, като посредством електростатичния заряд привличат и задържат праха, нечистотиите и бактериите подобно на магнит.
 • Почистването на влажно става като мазните вещества се улавят капилярно и затова тяхната способност да попиват е четирикратно по-висока от масата на самата кърпа.
 • При независими лабораторни тестове е доказано, че почистването с КЪРПА ОТ УЛТРАМИКРОВЛАКНА (при това само с вода!), води до премахване на 99,9% от бактериите от третираните повърхности, посредством въвличането на нечистотиите в ултрамикровлакната, като не остават следи.

 

Действие:

 • Кърпата е изтъкана от ултрамикровлакна, по патента ACTEX ULTRA
 • Удобна за почистване на по-големи повърхности
 • За сухо и влажно почистване и полиране на всякакви повърхности и вещи в дома, офиса, обществени сгради и навсякъде, където е необходимо
 • Ефективно премахва замърсяванията от шкафове, плочки, печки, плотове, мивки, смесители, домакински прибори и съдове
 • Въвлича и задържа праха и замърсяванията в структурата на ултрамикровлакната посредством капилярния и електростатичен ефект и помага за отстраняване и абсорбиране на течности и пресни петна от дрехи и мека мебел
 • Чрез въвличането на нечистотиите в ултрамикровлакната, не остават следи върху третираните повърхности и броят на бактериите намалява с 99 %
 • Не се препоръчва употребата й за лакирани дървени повърхности
 • Издръжлива, трайна, лесна за поддръжка – след употреба изперете с неагресивен препарат и топла вода

 

Любопитно за технологията ACT:

ACTEX са първите патентовани микровлакна в света, изобретени от Рудолф Нордин през 1990 г. Той използва потенциала на изключително тънки синтетични влакна от Япония. Нордин, който вече спокойно може да бъде определен като „революционер“ в екологичното почистване, първоначално започва производството на микровлакна под формата на кърпи за фризьорски салони. И каква била изнанадата от свойствата на влакната, когато освен с бързото и ефективно абсорбиране на вода, кърпите изумили всички с премахването на цвета от току-що боядисаната и изсушената коса на клиенти! Скоро след това Нордин представя своята революционна идея, която завладява света - екологично почистване само с вода! Дотогава почистването на каквото и да е в дома (а и навсякъде другаде) само вода, без химикали, е немислимо и звучи като утопия.

Днес, кърпите и всички изделия от микровлакна са широко разпространени по целия свят. Качеството на микровлакната (както и почистването с тях) обаче, зависи от тънкостта на нишката, постигната в специалния производствен процес. Има само едни микровлакна ACTEX ULTRA, които представляват най-тънките микровлакна, носещи марката ACT, а те са тези, които ще ви позволят най-ефективното почистване - при това само с вода!

 

Приложение:

Кърпите от микровлакна са неоценима помощ при почистването на домакинството, офисите, болниците, училищата, детските градини. С лекота, като с вълшебна пръчица, те оставят след себе си хигиенно чиста следа.

Те са екологични - единственото почистващо средство, което ни е необходимо е ВОДА! Използват се за екологично, хигиенично почистване без употреба на вредни за природата и човешкото здраве химически средства. В повечето случаи е достатъчна само малко вода.  

Става дума за напълно нова концепция за чистене, развита в Швеция, предхождана от дълги години изследване, развитие и тестване. Производителят непрекъснато усъвършенства програмата за чистене по ефикасен и “приятелски настроен” към природата начин.

 

- в кухнята (работни плоскости, плочки, кухненски мебели, умивалници, съдове) Виж кърпа за кухня

- банята (плочки, вани, умивалници)

- дневната - Виж също Розова универсална кърпа от ултрамикровлакна.

- стъклата, огледалата, домакинските апарати и други с кърпите за прозорци с лекота ще измием. Виж всички кърпи тук.

- колата - за почистване на всички части на леката кола са кърпите за автомобил.

  За всяко домакинство е идеално да има няколко кърпи – всяка със своето предназначение, или по една за всяка стая. Именно това е смисълът на цветния комплект в три различни цвята – отделна кърпа със свое предназначение. Виж комплект от 3 кърпи.

 

 • ЗА ЛИЧНАТА ХИГИЕНА - обтриване на тялото след къпане с мек пилинг ефект, както и за подсушаване на косата заради добрата и способност да попива водата - Виж ръкавица за пилинг. 

 

 • В ОФИСИТЕ - за почистване на техниката в офисите (ксерокс, телефони, компютри, оптическо и друго оборудване) - Виж кърпа за оптика. Изключителни за чистене на очила, HI-FI оборудване, ТВ и PC екрани. Виж също малка кърпа за стъкло

 

 • В ПРОМИШЛЕНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ - за почистване на машини, печатарско оборудване, за поддържане на стъклени повърхности, електроника и други.

 

 • ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е за всяко предназначение да има отделна кърпа от микровлакна.  Виж комплект от 3 кърпи.

 

Препоръки при употреба: 

Кърпата трябва да бъде овлажнена и изцедена добре преди употреба – в противен случай, излишната вода е място за „съхранение“ на мръсотия и по този начин не могат да се използват оптималните възможности на кърпата.

Най-добре е да използваме кърпата прегъната на четири, така че да получим 8 еднакви повърхности. Когато едната се замърси, почистваме с другата – и така до осмата. Тогава трябва добре да се изпере. Кърпите от микровлакна са много постоянни, лесни за поддържане, издръжли и трайни. 

 

Поддръжане: При правилна употреба кърпите от микровлакна са изключително трайни.

 • За запазване на околната среда и за намаляване използването на детергенти, препоръчваме кърпата да се пере по-често, преди да се замърси силно.
 • При леко замърсена кърпа е достатъчно да изплакнете с топла вода и сапун.
 • За силно замърсени кърпи се препоръчва да се перат с малко количество препарат (екологичен, безвреден и неагресивен), до 92 ̊С, тъй като при тази температура се елиминират микробите и бактериите, но не се вреди на ултрамикровлакната. Перете ги отделно от други тъкани, за да запазите качествата им.
 • Кърпите могат да се перат в пералня, но без омекотители и избелващи средства, които намаляват ефективността на ултрамикровлакната. Могат да се сушат в сушилня до 92 ̊С.
 • След пране кърпата може да промени незначително цвета или размера си, но това не оказва влияние върху почистващите й качества.

 

Забележка: След пране кърпите от микровлакна могат да потъмнеят, което не оказва никакво влияние върху способността им за чистене. Никога не използвайте омекотител, хлор или избелващи препарати, тъй като те намаляват ефективността на микровлакната. Да не се използват за чистене на лакирани мебели, плексиглас, автолак и екстремно чувствителни повърхности. Трябва да бъдем по-внимателни при почистване на по-чувствителни повърхности – поради изключителната сила на попиване на микро влакната при мокро забърсване (лакирано дърво със силен блясък, плексиглас, автолак) могат да се появят дребни драскотини.

 

Състав:

Всички наши "вълшебни" кърпи са изработени от патентовано ACTEX® ултрамикровлакна, което е резултат от високотехнологичния напредък в производството и разделянето на влакната.

  Използвайки програмата от микровлакна опазваме околната среда, пестим енергия и време, намаляваме общите разходи за чистене! Почистването на вашето жизнено пространство ще стане лесно, забавно и най-вече хигиенично чисто!

Забележка: Кърпите със знак на ACT са идентични с тези на RSI (Royal Cleaning Eco-Line) Продуктите са произведени в един завод с всички сертификати за качество.

 

За повече информация относно поддръжка и използване на кърпите от ултрамикровлакна вижте “Как се поддържат и използват кърпите от микровлакна?

Спецификация
Размер 40 х 40 см.
Цвят Оранжев
Предназначение За поддържане на чистотата в домакинството. Подходяща е за всички неграпави повърхности.
Препоръки за употреба Кърпата трябва да бъде овлажнена и изцедена добре преди употреба – в противен случай, излишната вода е място за „съхранение“ на мръсотия и по този начин не могат да се използват оптималните възможности на кърпата.
Състав Всички наши "вълшебни" кърпи са изработени от патентовано ACTEX® УЛТРАМИКРОВЛАКНА (утра микрофибър), което е резултат от високотехнологичния напредък в производството и разделянето на влакната. Забележка: Кърпите със знак на ACT са идентични с тези на RSI (Royal Cleaning Eco-Line) Продуктите са произведени в един завод с всички сертификати за качество.

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Горещи оферти

image

Безплатна доствка над 150 лв до всеки ОФИС НА СПИДИ за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

 

Безплатна доставка

Над 150 лв до офис Спиди

Право на връщане

До 14 дни от поръчката

Опция преглед

Плати след преглед

Експресна поръчка

Обади се на: 0897 812 727