Категории

Връзка с нас

0897 812 727

Битовата химия - опасна!

Битовата химия - опасна!

Средствата за чистене са вредни за белите дробове също като цигарите

Учените са убедени, че редовното използване на синтетични миещите вещества  и препарати за почистване засягат здравето на белите дробове, както пушенето на кутия цигари.

Проучване на повече от 6 000 души, което продължи повече от 20 години, показа, че здравните проблеми се появяват при хора, главно жени, след много години използване на тези средства. В изводите на проведеното проучване се отбелязва, че синтетичните почистващи препарати и миещите вещества  трябва да се избягват. "В краткосрочен план тези продукти оказват влияние върху появата на астма, но ние не знаем какъв дългосрочен ефект имат," казва професор Сесил Суонс.

Според него химикалите, които унищожават дихателните пътища, могат да причинят нарушения на функцията на белите дробове. След изследването учените открили, че на жените, които редовно почистват с химически детергенти, белите им дробове поемат по-малко количество въздух.

Химическите вещества от почистващите препарати дразнят чувствителната лигавица, която покрива белите дробове, а това може да доведе до трайно увреждане на белите дробове. "Изводът от това проучване е, че дългосрочното използване на тези продукти причинява сериозни увреждания на белите дробове", се казва в проучването.

Те препоръчват вредните вещества за почистване да бъдат заменени с кърпа от микровлакна и вода.

 По много причини КЪРПАТА ОТ МИКРОВЛАКНА с основание се нарича екологична. Tя действа както на сухо – чрез статичното електричество, така и на влажно – капилярно, така че способността и да попива е четири пъти по-голяма от самата маса на кърпата. Така прахът, мръсотията и мазнините остават в микровлакната.    
Кърпи от микровлакна RSI

Силата на кърпите от микровлакна се крие в тяхната необикновена структура – фината тъкан, представляваща микровлакна. Якостта и фината им структура са постигнати в резултат на една специална текстилно-технологична процедура, чрез която получените влакна са 100 пъти по-тънки от човешкия косъм. Такава фина тъкан може да обере дори и най-дребните и трудно достъпни частици мърсотия.  

Благодарение на свойствата си микровлакната отстраняват 99% от бактериите в третираните повърхности. Чистенето с кърпи от микровлакна революционно се различава от онова с обикновените, класически кърпи (които както и прахта са с негативен статически заряд). Затова при чистене с обикновена кърпа нечистотията само се размазва, докато кърпата от микровлакна я отстранява още с първото избърсване.

Не е без значение, обаче, избора Ви на качествена кърпа от микровлка. На пазара може да намерите голямо разнообразие от такива, но не всички са така ефективни. Кърпите от микровлакна, които ние препоръчваме и гарантираме за качество са "ACT" и "Vikan"- Швеция. Те са световни лидери в производитството на продукти от ултрамикровлакна.

А химическите препарати за миене - да се заменят с екологично чисти почистващи и поддържащи продукти.
"ACT" и "Vikan"- Швеция и ROYAL CLEANING eco-line са световни лидери в производитството на продукти от ултрамикровлакна.


"HWR-Select" - Германия е нова екологична линия на продукти за почистване, която ще ви въодушеви с невероятната сила на действие срещу мръсотията, нечистотиите изчезват с лекота. Препаратите са концентрати, които се разреждат с вода, а съставът им не замърсява околната среда.

"HWR-Select" е фирма, която е специализирана в разработването, производството и разпространението на екологично чисти почистващи и поддържащи продукти за частните потребители. За производството на тези продукти, за предпочитане са кокосово и палмово масло от ядки, както и картофи, царевично нишесте и други растителни суровини. Използвнето на вредни за околната среда вещества в тази компания са отхвърлени категорично! Всички съставки са лесно биоразградими!

Повече за техните продукти можете да научите ТУК

*Всички текстови материали публикувани в този Сайт са собственост на ZdraveiMoeZdrave.com. Моля, ако използвате и разпространяване текстове от нас посочете първоизточника www.ZdraveMoeZdrave.com

изображение widget
изображение widget