Категории

Връзка с нас

0897 812 727

Хиалуроновата киселина и стареене

Хиалуроновата киселина и стареене

​​​​Хиалуроновата киселина е една от най-мощните натурални съставки против стареене

Хиалуроновата киселина, известна като HA, е естествена съставка на кожата, която има много важни функции, включително задържането на влага, възстановяването на тъканите и свързването на структурните компоненти на кожата колаген и еластин, както и подпомагане на защитната бариера срещу микроорганизми. Тя се среща в най-високи концентрации в течностите в очите и ставите. Там тя действа като лубрикант и омекотяваща "възглавница" в ставите и други тъкани.

В последните години една от най-интересните ползи на хиалуроновата киселина е положителният ѝ ефект в борбата със стареенето на кожата. Как става това? Една от основните причини за стареенето на кожата е дехидратацията, а ролята на хиалуроновата киселина в борбата с нея е от голямо значение. Тя задържа влагата в кожата и създава обем и плътност. Младата кожа съдържа много хиалуронова киселина, но с напредване на възрастта хиалуроновата киселина в нея намалява значително, което води до загуба на еластичност на кожата и появата на признаците на стареене.

Хиалуроновата киселина играе важна роля за забавянето на стареенето на кожата със своята уникална способност не само да овлажнява, но и да задържа влагата (1000 мл вода на всеки грам хиалуронова киселина). Важно е да се знае, че само хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло (между 100 000 и 300 000 далтона) достига да дълбоките слоеве на кожата, за да регенерира структурата ѝ. Тя стимулира кожата да започне да произвежда отново собствените си молекули.

Хиалуроновата киселина е естествен гликозаминогликан (полизахарид, важен компонент на свързващите тъкани) и може да бъде извлечена по два начина: от животински тъкани (например от гребени на петли) и чрез биотехнологични методи, които използват растителни суровини (например цвекло и пшеница). Вторият метод се използва за производството на био хиалуронова киселина и е предпочитан, тъй като минимизира алергичните реакции.

Хиалуроновата киселина е също така "умен" поддържащ елемент, тъй като може да коригира скоростта на влагопоемане на кожата според различните сезони.

Как да я прилагаме?

За разлика от колагена, хиалуроновата киселина може да прониква в горните слоеве на епидермиса. Когато се използва в крем или серум за локално приложение, хиалуроновата киселина формира въздухопропусклив слой и прониква в кожата, като по този начин задържа влагата, подобрява еластичността и хидратацията на кожата и ѝ придава младежки вид.

Как да изберете подходящ крем или серум?

Предпочитайте хиалуронова киселина от биотехнологично производство пред тази от животински произход.

Внимавайте кремове и серуми с HA да не съдържат синтетични оцветители, парфюми, парабени и други подобни съставки, които са вредни за кожата и ще противодействат на полезните свойства на хиалуроновата киселина.

Обърнете внимание какви други съставки, освен хиалуроновата киселина, съдържа продукта. За по-добър ефект, серумът е добре да съдържа и: Житен и/или Овесен протеин, Маслиново масло, Алое вера, Масло от кайсиеви ядки. Всяка от тези природни съставки допринася за допълнително хидратиране, регенериране и възстановяване на кожата.

Всички тези съставки можете да откриете в: 

Лифт де лукс + Хиалуронов серум 

Виж повече за продукта ТУК

За да подсилите максимално ефекта на антистареещата козметика, я комбинирайте с прием на Витамин С и Колаген капсули. Препоръчваме съчетанието и с Колаген крем.

 

 

 

 

*Всички текстови материали публикувани в този Сайт са собственост на ZdraveiMoeZdrave.com. Моля, ако използвате и разпространяване текстове от нас посочете първоизточника www.ZdraveMoeZdrave.co