Категории

Връзка с нас

0897 812 727

Етикети: имунитет, кръвно налягане, работа на мозъка, алергии, хемороиди, очи, косопад, кръвоносни съдове, болест на Крон, пневмония, депресия, белодробен емфизем, безплодие, сърце, циркулация, кости, стави, мускули, мазна кожа, астма, метаболизъм, диабет, антиоксиданти, анти ейдж, менопауза, кожа, коса, нокти, псориазис, Грип и настинка, Омега

Масло от Крил

64.50лв.

 Какво е крил?  Много учени са вдъхновени от състава на маслото от КРИЛ (скаридоподобен, ракообразен зоопланктон), който състав дава възможност мас..

 Какво е крил? 

Много учени са вдъхновени от състава на маслото от КРИЛ (скаридоподобен, ракообразен зоопланктон), който състав дава възможност маслото от крил да бъде разглеждано в сравнителни тестове с рибено масло. Въз основа на тези проучвания е доказано, че маслото от крил има по-голяма бионаличност и постига значително по-добри резултати в сравнение с рибеното масло. С всяко ново изследване, списъкът с полезните за здравето качества на маслото от крил става все по-дълъг и разликите между него и рибеното масло се очертават все по-ясно.

  Скаридата KRILL (Euphausia SUPERBA) живее в студените води на Антарктика. Тя е в дъното на хранителната верига и е по-малко изложена на замърсяване от рибите. Скаридата KRILL се храни с водорасли, богати на астаксантин (силен антиоксидант), като по този начин акумулира в себе си полиненаситените ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA) киселини. ЕРА и DHA в маслото от крил са свързани с ФОСФОЛИПИДИ, докато тези в рибеното масло са свързани с ТРИГЛИЦЕРИДИ. Това дава предимство на маслото от крил, тъй като спомага тяхното по-добро усвояване и използване дори 2,5-3 пъти повече от Омега-3 киселините, намиращи се в рибеното масло.

Освен споменатите ейкозапентаенова и докозахексаенова киселини маслото от крил съдържа АСТАКСАНТИН, който има изразено антиоксидантно действие, съдържа и витамин Е, чиято роля в това масло е на естествен консервант, защитаващ го от оксидация и придаващ на маслото червеникав цвят. Освен вече споменатия астаксантин маслото от крил съдържа Витамин В1, Витамин D и калций.

 

Научни изследвания:

  За ефективното действие на Омега-3 мастните киселини са известни много научни изследвания и проучвания, като повечето са насочени най-вече към областта на здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Със своя противовъзпалителен ефект, маслото от крил има благоприятно действие и при артрит. Има изключителен ефект и върху здравето и функцията на мозъка, а също и при ПМС и болезнена менструация. В редица изследвания е доказан ефектът на маслото от КРИЛ върху нивата на триглицеридите.

  Паралелните изследвания, касаещи ефективността на маслото от КРИЛ и рибеното масло са показали, че с двойно по-малка доза масло от КРИЛ се постига същия ефект както при употребата на рибено масло. Всички резултати са показателни за по-добрата му бионаличност.

  Изследванията на състояния, съпроводени с болки в ставите, произтичащи от ревматоиден артрит, също са показвали благоприятното въздействие на маслото от крил. Проучванията са доказали, че приемът на това масло може да се ползва за предотвратяване на развитието на артрит. Приемането на EPA и DHA чрез употреба на рибено масло и масло от крил при две контролни групи от пациенти е било едно и също, но силата на болките в ставите е значително по-малка при групата, получавала масло от крил. Начинът на действие при това заболяване все още не е напълно изяснен, но е известно, че неговото противовъзпалително действие е различно от това на рибеното масло.

  При хора с наднормено тегло, консумирали масло от крил за 24 седмици, се наблюдава значително понижаване на нивата на триглицеридите, като в някои от случаите е с повече от 20%. Маслото от крил се препоръчва и за защита на сърцето и кръвоносните съдове.

Д-р Слободан Ралевич

 

Състав:

500 mg масло от крил:

  • Омега-3 мастни киселини - 125 mg, от които: EPA – 85 mg / DHA – 40 mg
  • Холин
  • Астаксантин

 

Дозировка: Приема се по една капсула дневно с малко течност.

Опаковка: 60 капсули

 

Количествено съдържание на съставките на продукта:

Хранителни вещества за 1 капсула за 2 капсули за 4 капсули
Масло от Крил, 500 мг 1000 мг 2000мг
от които Омега 3 мастни киселини, 125 мг 250 мг 500 мг
от които EPA 85 мг 170 мг 340 мг
               DHA 40 мг 80 мг 160 мг
Холин 25 мг 50 мг 100 мг
Астаксантин 180 μg 360 μg 720 μg
Спецификация
Брой 60 капсули
Дозировка Приема се по 1 капсула дневно с малко течност. Опаковката е достатъчна за 60 дни.
Състав В една капсула: 500 mg масло от крил: Омега-3 мастни киселини - 125 mg, от които: EPA – 85 mg / DHA – 40 mg, Астаксантин 180 μg

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Горещи оферти

image

Безплатна доствка над 150 лв до всеки ОФИС НА СПИДИ за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

 

Безплатна доставка

Над 150 лв до офис Спиди

Право на връщане

До 14 дни от поръчката

Опция преглед

Плати след преглед

Експресна поръчка

Обади се на: 0897 812 727