Категории

Връзка с нас

0897 812 727

Минерали

Минерали

RSI България каталог

Предлагантите хранителни добавки в този сайт са произведени в Германия, специално за Royal Sales International.

Всяка жива клетка на нашата планета е зависима от наличието на минерали за правилната си функция и структура. Минералите са определящи за правилния състав на телесните течности, за образуването на кръвта и костите, за правилното функциониране на нервите и за регулацията на мускулния тонус, включително и на мускулите на сърдечносъдовата система.

Тъй като участват в активността на всички ензими, минералите са незаменими за правилното използване на витамините и другите хранителни вещества от организма.

Човешкото тяло, както всичко в природата, трябва да поддържа свое собствено химическо равновесие. То зависи и от нивата на различните минерали в организма и специално от съотношението им. Нивото на всеки минерал в организма оказва въздействие върху всички други, така че ако един не е в равновесие, нивата на всички минерали се променят. Ако това не се коригира навреме, в организма започва верижна реакция на неравновесие, водеща до заболяване.

Както при витамините, така и при минералите е трудно, даже  невъзможно, организмът да получи необходимите му количества, за да се поддържа в най-добро здраве, само чрез храната. Минералните хранителни добавки ще ви осигурят приема на всички минерали, от които се нуждае вашето тяло.

Абсорбцията на минерални вещества може да се наруши и при използването на добавки, съдържащи фибри (например целулоза), фибрите намаляват абсорбцията на минералите в организма. Поради това добавките, съдържащи фибри и добавките с минерали, трябва да се вземат по различно време.   

Като храни минералите принадлежат към две групи: микроминерали или микроелементи. Към макроминералите спадат калций, магнезий, натрий, калий и фосфор. Те са необходими на тялото в голе­ми количества, за разлика от микроелемен­тите. Въпреки че микроелементите са нео­бходими в много малки количества, те са много важни за здравето. Към тях спадат бор, хром, мед, германий, йод, желязо, ман­ган, молибден, селен, силиций, сяра, ванадий и цинк.

  Тъй като минералите се складират главно в костната и мускулната тъкан на тялото, ако се консумират в изключително големи количества, е възможно развитието на ми­нерална токсичност. Такива ситуации обаче са редки, тъй като токсични нива на мине­ралите в организма се натрупват само при продължително поглъщане на големи коли­чества от тях.

Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)

За какво помага:  За превенция на грип и настинки За укрепване на имунитета При вземане на антибиотици (антибиотерапия) В период на възста..

32.00лв.

rating

Могъщ дует с неоспорима слава!   Приложение: Комбинация на витамин C и цинк за подсилване функциите на имунната система и за предпазване н..

23.50лв.

rating

Какво е Магнезиев цитрат?    Магнезият, този есенциален минерал за нашето тяло, е включен под формата на цитрат в препарата МАГНЕЗИЕВ ЦИТРАТ ПЛЮ..

45.90лв.

rating

Таблетки с магнезий и калций     Приложение: При алергии За укрепване на имунитета При обедно хранене При жени в менопауза При ..

69.20лв.

rating

Витамините и минералите са важни за нормалното функциониране на нашето тяло. Липсата на тези хранителни вещества води до постоянна умора, намалена раб..

38.50лв.

rating

Таблетки от мая със селен плюс   Предназначение: Регулира функцията на щитовидната злеза Полезен за хора, страдащи от болестта Хашимото ..

42.00лв.

rating

Безплатна доствка над 150 лв до всеки ОФИС НА СПИДИ за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...