Категории

Връзка с нас

0897 812 727

Етикети: антиоксидант, жизненост, очи

Капсули за очи

Остават още:

2022, 07-1, 09, 00, 00 ,00

36.98лв.

43.50лв.

Лутеин и зеаксантин – храна за здрави очи. Хранителна добавка с лутеин и зеаксантин. Ефективна комбинация на витамини, минерали и каротеноиди за по..

Лутеин и зеаксантин – храна за здрави очи.

Хранителна добавка с лутеин и зеаксантин. Ефективна комбинация на витамини, минерали и каротеноиди за поддържане здравето на очите и доброто зрение.

Ежедневно, очите ни са изложени на много вредни външни влияния. Изкуствената светлина, работата с компютър, слънчевата светлина, мръсния въздух, дима, вятъра, свободните радикали и т.н., са все фактори, които действат неблагоприятно на зрението. За поддържане на доброто зрение е особено важно балансираното снабдяване на очите с подходяща за тях „храна“.

Капсулите за очи с лутеин и зеаксантин предлагат именно такава балансирана формула от необходимите и важни за очите хранителни вещества.

 

Приложение:   

 • ефективна комбинация на витамини, минерали и каротеноиди за поддържане здравето на очите и доброто зрение
 • лутеинът и зеаксантинът действат като филтър срещу вредните ултравиолетови лъчи и предпазват ретината                                  
 • допринасят за повишаване на зрителна острота  
 • предпазва от вредното въздействие на свободните радикали  
 • спомагат за филтрирането на вредната синя светлина (от телефони, екрани и др. устройства), която може да увреди макулата  
 • чрез антиоксидантното си действие, съставките поддържат здравето на кръвоносните съдове на очите

 

Състав:  

 • Витамин C  
 • Витамин E  
 • Лутеин  
 • Цинк  
 • Зеаксантин  
 • Витамин A

 

Действие на съставките:  

 • Лутеин и зеаксантин – Каротеноиди, които се съдържат в ретината. Филтрират високите енергийни дължини на вълната на видимата светлина и действат като антиоксиданти, като по този начин предпазват ретината. Те са естествени компоненти на макулата, частта на ретината, която е отговорна за централното зрение и е от голямо значение за действието на зрителния нерв и следователно за зрението. Лутеинът и зеаксантинът са предпоставка зрителната острота. Тяхната работа е да филтрират вредната синя светлина, която може да повреди макулата. Имат изключителмо мощни антиоксидантни свойства, като по този начин осигуряват защита на очите срещу свободните радикали. Лутеинът и зеаксантинът са силни инхибитори на пероксидацията на липиди/масти в структурата на окото, като по този начин спомагат за поддържането на здравето на капилярите и кръвоносните съдове.
 • Витамин C – Защитник на клетките заради силното си антиоксидантно действие, като елиминира разрушителния ефект на свободните радикали. Играе важна роля и при синтеза на колаген-влакнистата тъкан, която укрепва кръвоносните съдове. Мощен и незаменим в засилването на отбранителните сили на организма.  
 • Витамин E – Има мощно антиоксидантно действие. Предпазва всички клетки и органи на тялото от унищожителното действие на свободните радикали и така предотвратява тяхното преждевременно остаряване и отмиране. Предпазва клетките от токсичните вещества, съдържащи се в храната и заобикалящата ни среда. Като предотвратява окисляването на полиненаситените мастни киселини, чрез механизма си на действие витамин Е гарантира здравината на клетъчната мембрана и забавя стареенето на клетката. Допълва действието на витамин C за клетъчната защита.                                        
 • Цинк – Важен за работата на всяка клетка. Снабдяването на тялото с оптимални количества цинк е в състояние да контролира изключително широкия спектър от нарушения, предизвикани от липсата на този минерал. Има ключова роля в механизмите на имунна защита. Допълнителни количества цинк подсилват защитата и елиминират по-бързо вирусните и бактериални инфекции.    Витамин А – Подпомага зрението. Неутрализира свободните радикали. 

Подпомага клетъчния растеж и регенерацията на вътрешните тъкани.

 

Дозировка: 1 капсула дневно.

Опаковка: 60 капсули

 

Количествено съдържание на съставките на продукта:
 

Хранителни вещества За дневна доза (1 капсулa)
Витамин C 156 mg
Витамин E 36 mg α-ТЕ
Лутеин 15 mg
Цинк 2,5 mg
Зеаксантин 0,8 mg
Витамин A 400 μg RE
Спецификация
Брой 60 бр.
Дозировка 1 капсула на ден. Опаковката е достатъчна за 60 дни.
Състав Витамин C, Витамин E, Лутеин, Цинк, Зеаксантин, Витамин A

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Горещи оферти

image

Безплатна доствка над 100 лв до всеки ОФИС НА Спиди за следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Види, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Видин, Смолян, Шумен, Добрич, Велинград, Ботвеград, Карнобат, Казанлък, Панагюрище, Пещера и още...

 

Безплатна доставка

Над 100 лв до офис Спиди

Право на връщане

До 14 дни от поръчката

Опция преглед

Плати след преглед

Експресна поръчка

Обади се на: 0897 812 727