Категории

Връзка с нас

0897 812 727

Витамини

Витамини

Нищо в организма не функционира без витамини. Витамините са незаменими за жизнените функции на организма. Те поддържат здравето посредством регулиране на метаболизма на тялото и подпомагане на биохимичните процеси, чрез които се освобождава енергия при усвояването на храната. Те се отнасят към микроелементите, тъй като тялото се нуждае от тях в относително малки количества, в сравнение с нуждите от другите хранителни вещества като въглехидрати, белтъчини, мазнини и вода.

Изследвания показват, че белтъчно свързаните витамини, намиращи се в естествените добавки, извлечени от пълноценни храни, се абсорбират, използват се и се задържат в тъканите по-добре, отколкото добавките, които не са белтъчно свързани. Витамините с химически произход не са белтъчно свързани. Витамините и минералите в храната са свързани с белтъчини, мазнини, въглехидрати и биофлавоноиди. 
Всички витаминни добавки действат по-добре, когато се вземат в комбинация с храна. Мастноразтворимите витамини трябва да се вземат преди хранене, а водноразтворимите - след хранене. 

Някои от основните витамини са водноразтворими, а други са мастноразтворими. Водноразтворимите витамини трябва да се приемат всекидневно, тъй като не могат да се складират и се екскретират от тялото за период от четири часа до един ден. Към тях спадат витамин С и витамините от групата В. Мастноразтворимите витамини могат да се съхраняват за по-дълги периоди от време в мастната тъкан на организма и в черния дроб. Към тях спадат витамините А, D, Е и К. И двата вида витамини са необходими за правилното функциониране на организма.

Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

За здрави кости и чисти кръвоносни съдове. Хранителна добавка за подпомагане здравето на костите, подвижността на ставите и защитата на сърдечно-с..

36.98лв.

43.50лв.

-15%
rating

Състав: чист витамин C, без добавки!!!   Приложение: За отбраната на организма срещу вируси и бактерии При настинки и грип При интензи..

15.30лв.

18.00лв.

-15%
rating

Витамини В комплекс е така наречената витаминна група, която има водоразтворими свойства и в естествен вид се среща в животински и растителни храни. В..

42.50лв.

rating

Витамини В-комплекс + АСЕ с фолиева киселина   Състав: 100% природен продукт Комплекс витамини В Фолиева киселина Витамин А Витамин Е ..

39.00лв.

rating

Витамините и минералите са важни за нормалното функциониране на нашето тяло. Липсата на тези хранителни вещества води до постоянна умора, намалена раб..

38.50лв.

rating