Витамини

Витамини

 Витамините са незаменими за жизнените функции на организма. Те поддържат здравето посредством регулиране на метаболизма на тялото и подпомагане на биохимичните процеси, чрез които се освобождава енергия при усвояването на храната. Те се отнасят към микроелементите, тъй като тялото се нуждае от тях в относително малки количества, в сравнение с нуждите от другите хранителни вещества като въглехидрати, белтъчини, мазнини и вода.

 Ензимите са жизненоважни химически вещества, които стоят в основата на всички функции на човешкото тяло. Те са катализатори на химическите реакции, които непрестанно се осъществяват в тялото. Като коензими, витамините работят съвместно с ензимите, посредством които всички видове дейности в тялото се изпълняват правилно. Добър източник на ензими са пълноценните пресни сурови храни. 

Някои от основните витамини са водноразтворими, а други са мастноразтворими. Водноразтворимите витамини трябва да се приемат всекидневно, тъй като не могат да се складират и се екскретират от тялото за период от четири часа до един ден. Към тях спадат витамин С и витамините от групата В. Мастноразтворимите витамини могат да се съхраняват за по-дълги периоди от време в мастната тъкан на организма и в черния дроб. Към тях спадат витамините А, D, Е и К. И двата вида витамини са необходими за правилното функциониране на организма.

Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)

ВИТАМИН Е капсули – Еликсир на младостта и плодовитостта 100% природен продукт. Приложение: Профилактика на дегенеративни заболявания. П..

54.00лв.

rating

Състав: чист витамин C, без добавки!!! Приложение: За отбраната на организма срещу вируси и бактерии При настинки и грип При интензивни з..

18.00лв.

rating

ВИТАМИНИ В-КОМПЛЕКС + АСЕ с фолиева киселина Състав: 100% природен продукт Комплекс витамини В Фолиева киселина Витамин А Витамин Е Витам..

39.00лв.

rating

  Витамините и минералите са важни за нормалното функциониране на нашето тяло. Липсата на тези хранителни вещества води до постоянна умора, намален..

48.50лв.

rating