Селен плюс А, С и Е

Селен плюс А, С и Е
Марка: Dr.Förster
Код: Dr.F- 47
Налично: 990
Цена: 42.00лв.
ДДС: 42.00лв.

 

Таблетки от мая със селен плюс

Състав: антиоксидантните витамини А (бета каротин), С и Е, върху основа от мая (биологически свързан селен с протеините на маята – суха мая)

Предназначение:

 • Усилват имунитета и съпротивителните сили на организма
 • Намаляват риска от дегенеративни болести
 • За детоксикация на организма
 • Неутрализират действието на свободните радикали
 • Силно антиоксидантно действие
 • Предотвратяват стареенето на клетките и предпазват клетъчната структура
 • При увеличени психически и физически натоварвания
 • Във възстановителния период след прекарана болест
 • Осигуряват производството на енергия в организма

Препоръки при употреба: Приема се по 1 таблетка 2 пъти на ден, по време на хранене, с малко течност.

СЕЛЕНЪТ в комбинация с витамините A,C,E оказва влияние върху:

 • Метаболизма на клетките
 • Поддържане еластичността на тъканите
 • Действа благоприятно при проблеми с кожата, ноктите и косата
 • Помага при състояния на стрес и проблеми с нервите
 • При липсана енергия и изтощение

ЛИПСА НА СЕЛЕН
  Липса на селен може да се появи при хора с неправилен начин на хранене и със смущения в абсорбирането. Селенът притежава антибактериално, антифунгално и антитуморно действие, така че често се явява в хранителните добавки заради антиоксидантното му действие и все по-многобройните доказателства за противотуморното му действие. Липсата на селен се проявява най-често под формата на заболявания на кожата, косата, ноктите, имунната система, възпалителни заболявания на ставите, алергии, намалена функция на синтеза на белтъчините и дезинтоксикацията на черния дроб, дистрофични изменения в сърдечния и другите мускули. Липсата на селен може също така да се отрази върху синтеза на хормоните на щитовидната жлеза, склонността към канцерогенни заболявания, да доведе до катаракта, отслабване на зрението, нарушена регенерация на увредените тъкани…

ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВА НА ПРЕПАРАТА:
Таблетките мая със селен плюс съдържат биологически свързан селен в мая плюс провитамин А (бета каротин), както и витамините С и Е. Предотвратяват липсата както на витамините С, А и Е, така и на този есенциален микроелемент. Формата на препарата позволява лесната му абсорбция. Микроелементът селен и витамин Е действат заедно, подпомагайки провитамин А и другите важни за метаболизма на клетката хранителни вещества, срещу нежелателната оксидация. Остатъците от нежелателните субстанции се неутрализират чрез свързване, така че витамин Е и селенът служат за детоксикацията на организма и отлагат стареенето на клетките. Провитамин А (като бета каротин) и витамин С са важни за укрепването на собствените отбранителни сили на организма.

 • Селен – действа предимно като редуциращо средство или антиоксидант, при което свързва към себе си кислорода и така предотвратява оксидационното разлагане на мастните киселини. В същото време запазва витамините А и Е и ги подпомага в тяхното действие.
 • Мая – почти не съществува друга подобна смес от субстанции, които да са толкова богати на енергия колкото маята. Междувпрочем, тя съдържа над 50 съставки, от които 30 са витамините, респективно витаминните фактори, преди всичко витамините от група В, както и 12 есенциални жизнено важни аминокиселини. Към това трябва да добавим минералните вещества и микроелементите. Няма друга смес от вещества, които така добре да “партнират” на микроелемента селен, както в хлебната мая.
 • Витамин A – в най-тясна зависимост с нашето зрение, предотвратява страха от светлината, нощната слепота и далтонизма, действа като “витамин на красотата” за кожата, правейки я нежна и еластична, предотвратява чупливостта на ноктите и косопада, свързан е с растежа и възобновяването на клетките.
 • Витамин E – преди всичко осигурява защита срещу оксидацията, особено ако е подпомогнат от селена. Витамин Е гарантира правилната резорбция на кислорода и неговото пълноценно използване в клетките, запазва есенциалните мастни киселини, както и витамин А. Той се противопоставя на всички токсични явления, засягащи клетките на човешкия организъм. Освен това го наричат и ВИТАМИН НА ПЛОДОВИТОСТТА, защото е в тясна връзка с репродуктивните функции при двата пола.

Опаковка: 90 бр.

Количествено съдържание на съставките на продукта:

Хранителните вещества    За дневна доза (1 капсула)   

Селен                                        25,2 μg  

Витамин С                                35 mg    

Витамин Е                                  7,4 mg    

Витамин А                              150,2 μg

Напиши отзив

Име:


Вашето мнение: Забележка: HTML не се потдържа!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода от снимката по-долу:
Здравей Мое Здраве © 2015 Всички права запазени