Лечебната сила на морето

Лечебната сила на морето – уловена в бутилка...
Още от далечната древност е известна лечебната сила на морето. За нея говорят Платон, Еврипид, Херодот, а също и бащата на медицината Хипократ, който забелязва благотворното въздействие на морската вода върху тялото на човека и стига до извода, че морската вода предотвратява инфекциите и намалява болката. Лечението с морска вода е старо колкото света и от него са се възползвали древните китайци, римляни, египтяни, елини.

  Съдържащите се в морската вода минерали, витамини, соли и други полезни вещества (много повече от съдържанието им в сладката вода), както и водораслите, подобряват кръвообръщението, обмяната на веществата, подсилват имунната система и спомагат поддържането на хормоналния баланс. Ефективните лечебни свойства на морската вода върху организма се дължат на уникалната природна среда, с изключително чиста морска вода и водораслите, които създават специфични субстанции като протеини, минерали и аминокиселини.

Вижте възможност за почивка на море ТУК

  Според научните изследвания, морската вода има сложен химически състав и въздейства активно като биоенергиен стимулатор, подобряващ кръвообращението и процесите протичащи в целия организъм. Натриевият хлорид има важна роля в поддържането на нормалния киселинно-алкален баланс. Калцият подобрява състоянието на съединителната тъкан, предпазва от инфекции и помага за зарастването на раните. Магнезиятспомага подобряването обмяната на веществата, предотвратява развитието на алергии, отпуска мускулите. Бромът и сярата унищожават патогенните гъбични инфекции и има благоприятен ефект върху кожата като цяло. Хлорът е важен в процеса на образуването на кръвната плазма. Калият прочиства клетките. Йодът възвръща младостта им, намалява повишеното кръвно налягане и действа нормализиращо на нивата на холестерола. Цинкът действа превантивно срещу развитието на тумори и укрепва имунната система. Манганът участва във формирането на костната тъкан. Желязото предпазва от анемия и е от основно значение за транспортирането на кислорода. Силицият укрепва структурата на тъканите.
  Лечебната сила на морската вода помага при екземи, псориазис и други кожни заболявания, прави кожата гладка, има подмладяващ и детоксикиращ ефект.    Изключително ефикасна е при ревматични заболявания.

  ROYAL MARIS - новата серия РСИ продукти на основата на морска вода от Адриатическо море съчетава всички благотворни свойства и ефекти на морската вода. Адриатическо море има най-чистата и прохладна вода, но с висока соленост - 38 грама сол на литър. Подходящa за рехабилитация след травми, профилактика и лечение на ревматизъм, гинекологични заболявания, заболявания на нервната система и обмяната на веществата, затлъстяване. Серията включва три продукта: ROYAL MARIS КАПКИ, ROYAL MARIS СПРЕЙ, ROYAL MARIS ГЕЛ.

Вижте възможност за почивка на море ТУК

Вижте предлаганите продукти за Грижа за тялото ТУК

Вижте предлаганите Витамини и Минерали на D-r Forster ТУК

*Всички текстови материали публикувани в този Сайт са собственост на ZdraveiMoeZdrave.com. Моля, ако използвате и разпространяване текстове от нас посочете първоизточника www.ZdraveMoeZdrave.com

Коментари Лечебната сила на морето ()

Здравей Мое Здраве © 2015 Всички права запазени