Масло от【Чаено дърво】

Масло от【Чаено дърво】
Марка: Dr.Förster
Код: Dr.F- 25
Налично: 980
Цена: 36.00лв.
ДДС: 36.00лв.

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО

Предимства:

 • Едно от най-важните антисептични и бактерицидни етерични масла 
 • Със силно антибактериално действие върху три групи микроорганизми – бактерии, гъбички и вируси 
 • Притежава подчертани противовъзпалителни свойства (предотвратява и отстранява инфекциите, възпаленията и акнето), има широкоспектърен антимикробен ефект 
 • Силен имуностимулатор, подпомагащ организма в борбата срещу различни заболявания 

За какво се използва маслото от Чаено дърво? 

 • За третиране на проблематична кожа – решава проблемите с акнето, малките ранички и абсцеси 
 • За третиране на различни форми на дерматит и кожни алергии 
 • Третиране на гъбични заболявания по кожата 
 • Подходящ за грижи за интимните части (при вагинални възпаления
 • За третиране на вируса на херпеса (устните, лицето, гениталиите) – облекчава болката, предотвратява по-нататъшното му развитие 
 • Третиране на малки брадавици 
 • Облекчава последиците от изгаряния (физически източници на топлина и слънце) 
 • Действа отблъскващо на насекомите и облекчава последиците от техните ухапвания  

 Чаеното дърво представлява австралийски храст или ниско дърво с игловидни листа и нежни белезникаво-жълти или виолетови цветове. Маслото от него е “зеленото злато” на Австралия и се получава чрез дестилация на водна пара: от около 1 тон листа се получават 10 литра масло. Етеричното масло от чаено дърво е популярно в ароматерапията и е съставна част на много и различни ароматерапевтични, съответно козметични препарати. Днес то е едно от най-важните антисептични и бактерицидни етерични масла. 
 Коренното население на Австралия от столетия са използвали листата на чаеното дърво за различни лечебни процедури – за лекуване на рани, ухапвания от насекоми и различни инфекции. Приложението на това ценно етерично масло в модерната медицина води 
началото си от 1925 година, но едва от 1976 насам започва дестилирането му в по-големи количества за търговски цели. Благодарение на доброто му биологично действие то се използва при третирането на редица здравни проблеми. 

АНТИСЕПТИЧНО ДЕЙСТВИЕ на млечния конкрет с масло от чаено дърво: 
 Dr. Förster е разработил идеалната комбинация – смес от млечен конкрет и етерично масло от чаено дърво. Тя притежава характерен билков аромат, не съдържа консерванти и е подходяща за грижи и защита на всички типове кожа. Маслото е предвидено за третиране на проблематична и нечиста кожа. На първо място са проблемите с акне и малките пъпчици. Следват другите увреждания по кожата и абсцесите, съответно раничките по кожата. Със своето антисептично действие чаеното масло предотвратява развитието на микроорганизмите и възпаленията в резултат от тяхното действие. Различните форми на дерматит – възпалителните процеси по кожата, дори и тези от типа на алергиите, реагират позитивно на чаеното масло. Това масло може да се прилага вместо антибиотични унгвенти. 
 Вирусите на херпеса предизвикват сериозни проблеми – става дума за неприятните малки мехурчета, появяващи се върху устните или лицето, съответно върху други кожни участъци, включително и върху гениталиите. В някои случаи третирането на различни малки брадавици с масло от чаено дърво води до успешни резултати при упорито мазане. С маслото се третират и изгаряния (от физически източници на топлина и от слънце). Моменталното намаляване на болката, както и антисептичното му действие облекчават неприятните усещания, свързани с изгарянията (болка, горене, зачервяване, поява на малки мехурчета…). 
 Ухапванията от насекоми, предизвикващи сърбеж и зачервяване върху кожата са друг неприятен проблем, който също се повлиява добре с маслото от чаено дърво. От една страна то действа отблъскващо – репелентно върху насекомите, а от друга страна премахва сърбежа и болката. 

Опаковка: 200 мл.

Напиши отзив

Име:


Вашето мнение: Забележка: HTML не се потдържа!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода от снимката по-долу:
Подобни продукти (7)

Роял натурален мехлем
12.00лв. 9.60лв.
Промоция Спестяване: 20%
12.00лв. 9.60лв.
Промоцията важи до:
Здравей Мое Здраве © 2015 Всички права запазени