Джинжифил капсули

Джинжифил капсули
Марка: RSI
Код: R - 330
Налично: 101
Цена: 56.00лв.
ДДС: 56.00лв.

  100% природен продукт.

Джинджифилът е културно растение, което не вирее в диво състояние. Смята се, че произходът му е от Азия. Най-ранните документи за него са китайски. Свойствата на корена от джинджифил са добре познати още от далечното минало на човешката цивилизация и са на почит в повечето древни култури, които са го ползвали като лек срещу различни здравословни проблеми. В Европа се разпространява през 13-ти век, благодарение на Марко Поло. Пресният джинджифил има остър парлив вкус с аромат на лимон. В изсушен и стрит на прах вид се използва в кулинарията като подправка.

Състав: 100% природен продукт.

 • Корен от джинджифил на прах
 • Витамин B1
 • Витамин B2
 • Витамин B6

Действие на съставките:

 • Корен от джинджифил на прах – Химичните съставки, отговорни за високата лечебна стойност на джинджифила, са летливите масла и фенолите. Корените на джинджифила съдържат джинджероли, които имат съществено значение в облекчаването на ревматоидния артрит и остеоартрита. При продължителен прием се наблюдава намаляване на болката и подобряване на движенията на ставите, като същевременно се ограничават и отоците, съпътстващи възпаленията. Джинджифилът има и отличен ефект при проблеми на храносмилателния тракт, най-вече при предотвратяване на гадене и повръщане. Подпомага успокояването на различни разстройства на стомаха и червата. Със своя лютив ефект, джинджеролите и шогаолите са причина за въздействието на джинджифила върху гаденето и повръщането, като освен това стимулират метаболизма и тонизират мускулите на червата. Някои от добре познатите приложения на корена от джинджифил се отнасят към облекчаването на главоболие, при настинка и грип, болезнена менструация. Джинджифилът е с високо съдържание на калий, необходим за сърдечната функция, както и на манган. В качеството си на мощен антиоксидант, се използва при много видове възпаления и действа стабилизиращо и укрепващо на имунната система. Познат е и като афродизиак, с положително влияние върху мъжкото здраве, като редовната му употреба повишава потентността.
 • Витамин B1 – за нервите, мозъка, храносмилателните жлези, работата на сърцето и черния дроб. Необходим е за преработката на въглехидратите. Органите, ориентирани към производство на енергия от въглехидрати (нервите, мозъкът, червените кръвни телца) са особено чувствителни към липсата на витамин В1, която води до затруднено храносмилане, умора и смущения в работата на сърцето.
 • Витамин B2 – грижи се за храносмилателния тракт, жлезите, очите, кожата и лигавицата. Той е ефективна съставна част на около 60 ензима, с важна роля в много метаболитни процеси, особено в преработката на белтъчините и енергийните вещества.
 • Витамин B6 – за лигавицата, нервите, кожата. За метаболизма на белтъчините: строеж, преработка и разграждане на аминокиселините. Участва в производството на кръв, синтеза на преносителите на нервни импулси, важен за растежа, опазването и възпроизводството на всички клетки в организма.

Приложение: 

 • Подобрява работата на червата.
 • Подобрява храносмилането, намалява подуването и тежестта в стомаха.
 • Предотвратява появата на язви.
 • Има аналгетични, антибактериални и антихистаминни свойства.
 • Помага при заболявания на мускулите, костите и съединителната тъкан.
 • Използва се при артрит.
 • Помага при различни състояния - дълго шофиране, бременност, химиотерапия.

Дозировка: Приема се по една капсула дневно с достатъчно течност.

Опаковка: 120 капсули

Количествено съдържание на съставките на продукта:

Хранителните вещества За дневна доза (1 капсулa)
Корен от джинджифил на прах  500 mg
Витамин B1 1,35 mg
Витамин B2 1,4 mg
Витамин B6 1,64 mg

Напиши отзив

Име:


Вашето мнение: Забележка: HTML не се потдържа!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода от снимката по-долу:
Здравей Мое Здраве © 2015 Всички права запазени