Червена боровинка

Промоцията важи до:
101 Налични
Спестяване: 25%
Червена боровинка
Марка: RSI
Код: R - 308
Налично: В наличност
Цена: 70.00лв 52.50лв
ДДС: 52.50лв

Червена боровинка капсули

ПРИЛОЖЕНИЕ:

 • Помага при бактериални инфекции.
 • Подпомага дейността на бъбреците.
 • Укрепва имунната система.
 • Превантивно действие срещу кариеси и заболявания на венците.
 • Облекчава алергични симптоми.
 • Спомага забавянето на стареенето.

Една от най-здравословните храни на света. Кралицата на всички плодове.

СЪСТАВ:

 • Червена боровинка екстракт
 • Витамин C
 • Цинк
 • Селен

ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ:

 • Червена боровинка екстракт – Червената боровинка е вечнозелено нископълзящо растение. Тя е известна с многобройните ползи за здравето и е един от най-пълноценните и напълно естествени източници на витамин С, поради което успешно предпазва организма от вируси и укрепва имунната система. Богата е не само на витамини, микроелементи и минерали, но и на флавоноиди, есенциални мастни киселини, каротеноиди и фитостероли. От особена важност е способността й да предотвратява инфекциите на пикочните пътища. Червената боровинка е естествен антибиотик, който предотвратява прилепването на бактерии към стените на лигавиците в уринарния тракт, като същевременно не допуска връщането на инфекцията в пикочния мехур. Синтетичните антибиотици унищожават бактериите, които се намират в урината, но част от бактериите „се скриват” в стените на пикочния мехур и след прекратяването на антибиотичната терапия те са отново в уринарния тракт. Червената боровинка съдържа проантоцианидини, които "обграждат" бактерията ешерихия коли и не позволяват прикрепването й към стените на пикочните пътища, като по този начин предотвратяват нейното разпространение. Тъй като плодовете притежават диуретично и дезинфекциращо действие, те се прилагат успешно при лечението на камъни в бъбреците, подагра, ревматизъм, пиелонефрит и цистит. Циститът е заболяване на лигавицата на пикочния мехур, което е често срещано и засяга предимно жените. Изключителна е ролята на червената боровинка и ползите в помощ на състояния, свързани с цистити. Чрез способността си да предотвратява прикрепването на бактерии към стените на лигавиците в уринарния тракт, тя оказва неоценима помощ на страдащите от цистит или хроничен цистит. Има и противовъзпалително действие, стимулира отделянето на урина, а с това и спомага елиминирането на причинителите на неприятните симптоми. Червените боровинки са мощни антиоксиданти. Те подпомагат балансирането на нивата на холестерола и защитават клетките от увреждане. Спомагат намаляването на зъбната плака, а сокът възпрепятства натрупването на бактерии в устата. Смята се, че боровинките са и силно противораково средство. Боровинките имат и положително влияние при болестта на Алцхаймер и други невро-дегенеративни изменения, свързани със стареенето. Освен изброеното дотук, червената боровинка съдържа и важните за метаболизма Омега-3 мастни киселини. Има добър ефект при предотвратяването на Хеликобактер пилори инфекция в стомаха, която води до образуването на язви. Приемът на червена боровинка намалява риска от сърдечни заболявания и е надеждна превенция на сърцето.
 • Витамин C – Витамин на превенцията и защитата – мощен и незаменим за укрепването на отбранителните сили на организма, особено важен за костите, хрущялите, свързващата тъкан и зъбите. Достатъчното количество витамин C в организма обуславя безпроблемното протичане на многобройните функции на метаболизма, в които той участва. Витамин C е много чувствителен, бързо се дезактивира и разпада под влияние на влагата, светлината, въздуха и топлината. Необходимо е постоянно внасяне на витамин C, тъй като той не може да се складира в организма за по-дълго време. И понеже става дума за разтворим във вода витамин, внесеното излишно количество се отделя и отново се появява необходимостта от внасяне на нови количества.
 • Цинк – Цинкът като минерал е важен за работата на всяка една клетка. Снабдяването на тялото с оптимално количество цинк е в състояние да контролира изключително широкия спектър от нарушения, предизвикани от липсата на този минерал. Цинкът има основно значение за половото и репродуктивно здраве и на двата пола. Необходим е за плодовитостта, предпазва простатната жлеза. 
 • Съчетанието на витамин C и цинк – Тясното им взаимодействие подпомага запазването на равновесието в организма и жизненоважните му функции. Заедно с витамин C, цинкът унищожава грипните вируси, като оказва не само превантивно, а и терапевтично действие. Комбинацията балансира нивото на кръвната захар, подпомага панкреаса в производството на инсулин и намалява нивото на холестерола, особено при диабетиците. С приемането на цинк и витамин C от мъжете, тестостеронът възвръща естествената си форма. Запълването на запасите от цинк и витамин C в организма води до постигане на баланс и поддържане на добро здраве.
 • Селен – Селенът е жизненоважен ултрамикроелемент, който е необходим на организма в малки количества, измерващи се в микрограмове. Притежава антибактериално, противогъбично и антитуморно действие. Действието му е изключително благоприятно при превенцията на канцерогенни процеси. Като силен антиоксидант е ефикасен и при превенцията на сърдечните болести. Действа предимно като редуциращо средство или антиоксидант, при което свързва към себе си кислорода и така предотвратява оксидационното разлагане на мастните киселини. В по-широк план на действие селенът е важен за детоксикацията на организма от тежки метали. В негово присъствие олово, платина, живак, кадмий, талий и респективно техните соли се превръщат в инертни и неопасни вещества. Селенът има голямо приложение и в дерматологията където се прилага срещу пърхот и себорея.

ДОЗИРОВКА: Приемат се по две капсули дневно с достатъчно течност.

ОПАКОВКА: 120 капсули.

Количествено съдържание на съставките на продукта:

Хранителни вещества За дневна доза
(2 капсули)
Витамин C  53,32 mg
Цинк  8,12 mg
Селен  16 μg
Червена боровинка екстракт 400 mg

Напиши отзив

Име:


Вашето мнение: Забележка: HTML не се потдържа!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода от снимката по-долу:
Подобни продукти (7)

Таблетки черно грозде
53.00лв 26.50лв
Промоция Спестяване: 50%
53.00лв 26.50лв
Промоцията важи до:
Зелен микс - 100% природен продукт
34.00лв 28.90лв
Промоция Спестяване: 15%
34.00лв 28.90лв
Промоцията важи до:
Здравей Мое Здраве © 2015 Всички права запазени