Ацерола - Витамин C за деца

Ацерола - Витамин C за деца
Марка: RSI
Код: R - 334
Налично: 101
Цена: 49.00лв.
ДДС: 49.00лв.

Витамин C за деца

100% природен продукт.

Приложение:

  • Укрепват имунната система.
  • Подходящи при анемия.
  • С облекчаващ ефект при афти, фарингити, ларингити.
  • Подпомагат естествената защита на детския организъм от вредните влияния на средата.

В тази форма се подобрява усвояването на витамин С.  Лесни за прием от деца във всяка възраст. Таблетките се разтварят в устата. Имат приятен сладък и свеж вкус. Не съдържат глутен.

 Ацеролата е един от плодовете с най-висока концентрация на витамин C, многократно по-голяма от тази в портокалите.

Състав: Екстракт от Ацерола 59,9%, от които 17% Витамин C

ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ:

  • Екстракт от Ацерола – Под формата на екстракт от Ацерола, витамин С се усвоява много по-добре. Има много свойства, отразяващи се благотворно на състоянието на организма, поради които е ценна като противовъзпалително и диуретично средство. Подпомага дейността на сърцето. Спомага заздравяването на рани. Има благоприятно действие при анемия и диабет. Употребата и ценните й качества се дължат на високата концентрация на витамин С, поради което нейните антиоксидантни свойства са несравнимо по-големи от тези при други плодове, известни като депа на витамин C. За сравнение, съдържанието на витамин C в портокалите е от 500 до 4000 ppm, докато в ацерола то е от порядъка на 16,000 до 172,000 ppm. Количеството витамин С в Ацерола варира в зависимост от зрелостта на плода, сезона, климата и местността. Съдържа и два пъти повече магнезий, калий и витамин В5 в сравнение с портокала, както и витамините А, B2 (рибофлавин), В3, минерални соли и други. С узряването на плода, количеството витамин С намалява, поради което Ацерола се бере докато плодът е все още зелен. Според изследвания, кората, листата и плодът имат противогъбични свойства.
  • Витамин C – Най-известният сред витамините играе важна роля за производството на колагена, който е важен за развитието и възобновяването на телесната тъкан, венците, кръвоносните съдове, костите и зъбите. Въпреки че важността на този витамин е общоизвестна и доказана чрез дългогодишни изследвания, неговата липса и днес е често явление в ежедневното хранене, както на възрастните, така и на децата. Витамин C е повече от необходим за подрастващия организъм и ежедневното му набавяне е от изключителна важност. Поради това е необходимо отново и отново да се акцентира върху нуждата от постоянни и достатъчни за организма количества витамин C. Единствено така, многобройните функции на метаболизма, в които той участва, биха могли да протичат безпроблемно. Витамин C е много чувствителен, бързо се дезaктивира и разпада под влияние на влагата, светлината, въздуха и температурата. Необходимо е постоянно внасяне на витамин C, тъй като той не може да се складира за по-дълго време. И тъй като е разтворим във вода витамин, внесеното излишно количество ще се отдели, а организмът ще се нуждае от нови количества. Съществуват научни доказателства, че той е защитник на клетките заради силното му антиоксидантно действие, което елиминира разрушителния ефект на свободните радикали. Те се произвеждат усилено при различни заболявания, травми и стрес. Освен това витамин C предотвратява създаването на опасни съединения, като така наречените нитрозамини, които възникват в стомаха и червата в процеса на разграждане на храната (особено консервираната). Витамин C играе важна роля и при синтеза на колаген-влакнистата тъкан, която представлява съставна част на кожата, сухожилията, хрущялите и кръвоносните съдове. Достатъчното количество витамин C гарантира добра структура на кожата, която остава опъната, здрава и красива, а костите, сухожилията, хрущялите и кръвоносните съдове (капилярите) стават по-твърди и здрави.

100% природен продукт.

Дозировка: Приема се по една таблетка дневно с достатъчно течност.

Опаковка: 90 таблетки.

Напиши отзив

Име:


Вашето мнение: Забележка: HTML не се потдържа!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода от снимката по-долу:
Здравей Мое Здраве © 2015 Всички права запазени